Hvordan dele og kunne motta kommmentarer

Arbeide gjennomsiktig.

Ja kaller det å dele gjennomsiktig. Mest fordi det var ikke helt lett å skulle dele alt. Riktig ord er nok prestasjonsangst! Men en annen side er at det tar tid å dele. Hva om vi får mange spørsmål underveis, har vi tid til å svare. Ja ja, nå er vi igang så får det stå til.

Vi har valgt blogg, rett og slett fordi det er en vanlig måte å dele på. Kunne ha vært en lukket gruppe på Facebook.

For å kunne litt mer om blogg lette vi opp en bok Forskningskommunikasjon. En praktisk håndbok for forskere og kommunikasjonsrådgivere. Av Audun Farbrot.Vår forskning som Arne Næss ville ha kalt det, er kanskje mer et utviklingsarbeide i liten skala. Uansett det Farbrot hevder er at forskning blir i veldig liten grad delt i blogg. Samtidig skriver han at det er tildels et mer arbeide for forskere men at det er en synergi effekt i deling som samfunnet går glipp av. 

Farebrot presenterer tre modeller for deling.

Underskuddsmodellen, der en bare mottar resultater.

Dialog modellen, som er en toveis kommunikasjon. Der en tar hensyn til målgruppen.

Og til slutt deltagelses modellen-der det er kommunikasjon mellom  deltagere i målgruppen. Farbrot hevder at det vil ta tid før blogg er den vanligste formen, men at nye generasjoner er på vei. Kan det være kunstig intelligens som tar unna en del av arbeidet, slik at vi får tid til å reflektere i fellesskap?

Tar du utfordringen og leser deg opp på hvordan råstoff blir til gullkantet innhold?

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits